Laserontharing

Laserontharing

Mensen die last hebben van overbeharing of die genoeg hebben van het eindeloos scheren of epileren van oksels, benen en bikinilijn, kunnen hun huid permanent laten ontharen door middel van een laserbehandeling.

   De afkorting LASER staat voor: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation (lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling). Laser is een lichtbron die de smalle, coherente (vaak rode) lichtstraal voorbrengt die we allemaal kennen. Deze lichttechniek wordt in het medische/cosmetische veld toegepast voor de behandeling van bijvoorbeeld haarvaatjes, rimpels, littekens en pigmentvlekken, maar ook voor permanente ontharing.

   Er bestaan verschillende soorten lasertechnieken (of lasers) voor het verwijderen van haren, die evenwel gebaseerd zijn op hetzelfde principe: het dusdanig opwarmen van de haarfollikel dat deze zich sluit en de haar niet terug kan groeien. De lichtbundels die een laserapparaat uitzendt, worden in de huid namelijk omgezet in energie en warmte. En omdat de lichtstraal zo geconcentreerd is, kan er zeer gericht gewerkt worden.

Meer over laserontharing.

laserontharing

   Voor een volledig haarloze huid zijn doorgaans minstens zes tot acht ontharingsbehandelingen nodig, afhankelijk van de hoeveelheid en dikte van de haren. Laserontharing is vrijwel pijnloos, al kan de huid nadien nog een dag of twee gevoelig en rood zijn. Klinieken geven het advies om jaarlijks de behandeling te herhalen voor een blijvend effect. 

 

    

   

 

Copyright © 2017 BIO Beauty. Alle Rechten Voorbehouden